Pumper

Flowserve

flowservceFlowserve er en av verdens ledende leverandører av pumper, ventiler, tetninger, automatikk og service til blant olje- og gassindustrien. De er særlig fokusert på spesialpumper og skreddersøm til olje- og gassindustrien. EPTEC og Flowserve (tidligere Worthington/Ingersoll Dresser Pump) har samarbeidet i 30 år. Gjennombruddet skjedde i 1990 med 5 pumpepakker til Heidrun-plattformen og har nå senest levert pumpepakke til Johan Sverdrup  i 2017.

En av de eldste fabrikkene i Flowserve-gruppen er Pleuger som produserer undervannspumper og væskefylte (vann eller olje) motorer opp til 5 MW og 6,6 kV dette i alle eksotiske materialer. Disse har blitt levert i et stort antall gjennom Witt & Borgen og senere EPTEC til oljeindustrien i Nordsjøen fra tidlig i 70 årene. Fabrikken er fusjonert med Sterling SIHI og heter nå Flowserve SIHI Germany GmbH.

 

NETZSCH

netzschNETZSCH er et tysk familieeiet konsern med mer enn 3000 ansatte og 210 lokasjoner rundt omkring i verden. Konsernets største forretningsområde er pumper og pumpesystemer. EPTEC har samarbeidet tett med NETZSCH i Johan Sverdrup-prosjektet, hvor både eksenterskruepumper og spesielt høytrykks flerspindelpumper har vært sentrale.

EPTEC er eneleverandør av NETZSCH til norsk offshore olje- og gassindustri.

 

Peroni Pompe

peroniPeroni Pompe er et italiensk selskap og har produsert pumper siden 1895. Peroni Pompe har spesialisert seg mot olje- og gassindustrien og leverer store høytrykks plungerpumper opp mot 2500 kW og trykk til 1500 bar, konstruert og produsert i henhold til strenge krav i standarden API 674. Peroni Pompe har levert pumper og pumpesystemer til de fleste store olje- og gasselskaper i verden, inklusive Statoil (Statfjord B, Kvitebjørn og Ormen Lange).

EPTEC har samarbeidet med Peroni Pompe 90-tallet.

 

SPX Flow

spxSPX Flow er et amerikansk konsern og en global leverandør av blant annet industrielle pumper. SPX Flow eier blant annet merkevarene Johnson Pumps, ClydeUnion Pumps

SPX Flow har sitt opprinnelige leveringsprogram fra tidligere STORK Pumps fabrikken i Assen og STORK Hengelo hvor produktporteføljen på sistnevnte  ble overført til Flowserve (tidligere Worthington Desio) i Milano.  Når det gjelder den førstnevnte fabrikken (Assen), har EPTEC gjennom en årrekke hatt et utstrakt samarbeid i produktutvikling av skipspumper i 1970 årene og senere industrielle pumper.

Etter skipsindustrien hadde sin omstrukturering i 80 årene var overgangen til olje og gassindustrien nokså klar, hvor SPX har et lite men godt leveringsprogram av API 610 sentrifugalpumper i OH2, OH3 og VS4, alle i materialer (inklusiv titanium iht NORSOK MDS). De har presise leveringstider på vesentlig kortere tid, enn andre produsenter.

EPTEC har seleksjonsprogram med priser og kan jobbe raskt og effektivt ved tilbudsgiving. EPTEC har dessuten detaljert kunnskap om og kan raskt levere deler til alle de tidligere STORK pumpene.

 

KSB

ksbKSB er en av verdens ledende leverandører av pumper, ventiler og systemer. EPTEC inngikk et samarbeid med KSB i 2016 og benytter dem til hovedsakelig sirkulasjonspumper til sine kulde- og varmepumpeanlegg innen markedet bygg og industri.