Termodynamisk utstyr

CIAT

CIAT er opprinnelig et fransk og verdensomspennende selskap, og en av de største i Europa, med 80 års erfaring innen kulde- og varmepumpeanlegg, luftkondisjonering (air condition), varmevekslere og luftbehandlingsaggregater. I 2015 ble selskapet oppkjøpt av amerikanske United Technologies Corporation (UTC) som også eier blant annet de bransjerelevante merkevarene som Carrier og Toshiba. CIAT og EPTEC har hatt en meget godt samarbeid i mer enn 30 år og vært alene om å tilby deres produkter i det norske markedet.

 GEA

Termodynamisk utstyr_img2Tyske GEA Group er en av verdens største produsenter av prosessutstyr til blant annet energi og næringsmiddelbransjen. Selskapet er annerkjent som en av verdens marked- og teknologileder innen sine forretningsområder. EPTEC har et partnerskap med den delen av konsernet som omtales som GEA Refrigeration Technologies som utvikler og leverer stempelkompressorer, skruekompressorer, kjøle- og frysemaskiner, industrielle kjøleapplikasjoner og industrielle varmepumper. GEA er spesialister på NH3 (R717) som kuldemedie i sine produkter. Helt siden EPTEC begynte å satse på NH3 i 2010 har GEA vært en meget viktig partner for disse løsningene.

Enerblue

Enerblue er et italiensk selskap som utvikler og produserer høykvalitets kjøle- og varmepumpeanlegg hovedsakelig med CO2 (R744) og propan (R290) som kuldemedier. Enerblue har en klar strategisk retning som innebærer å levere de mest miljøvennlige løsningene basert på naturlige kuldemedier.  EPTEC benytter Enerblue som fast leverandør av standard varmepumper med CO2 og propan. Enerblue’s CO2-varmepumper til tappevannsoppvarming er et selvsagt valg.

Compact Kältetechnik
Termodynamisk utstyr_img4

Compact er tysk selskap med spesialistkompetanse i design og produksjon av skreddersydde og kompakte industrielle kjølemaskiner og varmepumper med ønsket kuldemedier. Selskapet besitter en høy kompetanse og erfaring med både teknologi, bransje og applikasjoner opparbeidet gjennom 25 år.  Compact og EPTEC tilbyr sammen store muligheter for blant annet tilpasninger av størrelser, utforming, grensesnitt, automatikk og ytelser.

Clint

CLINT er en italiensk produsent av komplette sentrale kjøleløsninger for kommersielle og industrielle bygg. De har 25 års erfaring innen produksjon av komfortløsninger, er miljøvennlig orientert og leverer produkter med kuldemedier R452B og R513A, begge med GWP verdi under 700, samt HFO medie R1234ze med GWP under 10.

Montair

Montair har i over 40 år vært et merkenavn innen høypresisjons utstyr for kjøling av serverrom og telecom. Selskapet er en del av det italienske konsernet G.I. Industrial Holding. EPTEC og Montair inngikk i 2017 et tett samarbeid for design og levering av dataromskjølesystemer, også kalt Close Control Systems.

KelvionTermodynamisk utstyr_img5

Kelvion er bygget opp rundt det som tidligere var GEA Heat Exchangers og som byttet navn og profil etter salg av virksomheten til Trinton. GEA Heat Exchangers har levert varmevekslere siden 1920 og har bidratt mye til teknologiutviklingen av slike produkter. Kelvion er nå en rendyrket utvikler, produsent og leverandør av varmevekslere med en av verdens mest komplette produktporteføljer innenfor dette forretningsområdet.  EPTEC har hatt svært gode erfaringer med GEA Heat Exchangers og viderefører dette partnerskapet med Kelvion.